ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ

Пословање је у данашње време неизоставно повезано и са обрадом личних података.

Као компанија која има репутацију у овој делатности и која у први план ставља однос према потрошачима, веома нам је стало до заштите података о личности наших купаца и корисника сајта.

Horus Wear doo се обавезује да штити приватност купаца и корисника сајта и гарантује да ће податке које купац односно корисник сајта остави користити, чувати и обрађивати у складу са сврхом и правним основом, због којих су прикупљени.

Horus Wear doo ће предузети одговарајуће техничке и организационе мере, у циљу обезбеђивања да се обрада података о личности врши у складу са позитивноправним прописима и како би се спречио губитак, злоупотреба или измена података о личности купаца.

Податке које сте нам поверили нећемо доставити неовлашћеним трећим лицима и са њима ћемо поступати у складу са важећим Законом о заштити података о личности (“Сл. Гласник РС” бр. 87/2018). Увид у прикупљене податке имају искључиво овлашћена запослена лица у Horus Wear doo, као и обрађивачи и примаоци са којима је регулисан однос. Сви запослени у Horus Wear doo су свесни значаја чувања тајности података и одговорни су за поштовање ове Политике приватности.

Поштовани корисници, молимо вас да пре коришћења наших услуга, пажљиво прочитате следеће услове. Свака посета нашој страници, као и куповина, значи да сте ове услове прочитали и да се слажете са њима у целости. Уколико су они за вас неприхватљиви, молимо вас да не користите ову веб страницу.

Ова Политика приватности садржи информације о врсти личних података који се обрађују, о правном основу и сврси обраде личних података, правима лица на која се подаци односе, о руковаоцу, обрађивачима и примаоцима личних података, временском периоду чувања података о личности и изменама и допунама ове Политике приватности.

ПОДАЦИ О РУКОВАОЦУ
Одговорност за обраду података о личности у својству руковаоца сноси:
Назив: Horus Wear doo
Седиште: Краља Милана 22-24, 11000 Београд – Стари град
Матични број: 21578703
Порески идентификациони број: 111944329
Емаил: info@otadzbina.rs
Телефон: +381 65 4321023
Лице за заштиту података о личности: Немања Мијатовић
Контакт: info@otadzbina.rs

ПОДАЦИ О ЛИЧНОСТИ КОЈИ СЕ ОБРАЂУЈУ
Horus Wear doo обрађује следеће податке:
Име и презиме
Адреса становања
Број телефона
Е-маил адреса
ИП адреса
Број телефона

1. ПРАВНИ ОСНОВ И СВРХА ОБРАДЕ

Према важећем Закону о заштити података о личности податак о личности је сваки податак који се односи на физичко лице чији је идентитет одређен или одредив, непосредно или посредно, посебно на основу ознаке идентитета, као што су: име и идентификациони број, податак о локацији, идентификатор у комуникационим мрежама или једног или више обележја његовог физичког, физиолошког, генетског, менталног, екомонског, културног и друштвеног идентитета; док је лице на које се подаци односе физичко лице чији се подаци о личности обрађују.

Правни основ за обраду података о личности може бити:

Пристанак, дат од стране посетиоца веб странице ОТАЏБИНА, којом дозвољавају прикупљање за јасно назначену сврху. Пристанак се може повући у било ком тренутку слањем е-маила одговарајућег садржаја на info@otadzbina.rs или слањем дописа на адресу која је претходно назначена;

Закључење и/или извршење уговора;

Поштовање правних обавеза руковаоца;

Заштита животно важних интереса лица на које се подаци односе или другог физичког лица;

Обављање послова у јавном интересу или извршење законом прописаних овлашћења руковаоца;

Легитимни интерес руковаоца – за маркетиншке и аналитичке сврхе. Наш легитимни интерес заснован је на вашим жељама, како бисмо што боље прилагодили нашу понуду и на крају понудили производе и услуге који боље одговарају вашим потребама и жељама;

Правни основ одређен је у складу са чл. 12 важећег Закона о заштити података о личности.

Сврха обраде:

Horus Wear doo обрађује податке о личности наведене у овој Политици приватности о сваком кориснику са сврхом:

одговарања на упит или захтев корисника и пружања најбоље могуће услуге;

обрађивања поруџбине (нпр. обавештавње купца о статусу наруџбине, времену доставе, одговарање на евентуалне захтеве у вези наруџбине и сл.)

омогућавање купцима подношење рекламација и поврата у онлине продавници;

омогућавање купцима замене робе;

омогућавање купцима различитих начина плаћања;

омогућавање купцима повраћај средстава плаћања;

омогућавање приказивања потрошачима садржаја на веб страници на најучинковитији начин;

филтрирање садржаја који је прилагођен вашим интересовањима, то јест како бисмо вам понудили своје производе за које је утврђено да их преферирају корисници истог пола и истог узраста, у циљу олакшавања претраге;

обавештавање о променама одредаба, услова и правила и/или других административних података;

похрањивање било којег пописа листе жеља, које корисници веб странице могу креирати;

омогућавање учествовања корисника у наградним играма и сличним промоцијама;

прилагођавање садржаја корисника нашим веб страницама, у циљу пружања персонализоване понуде;

откривање и/или спречавање злоупотребе или преваре.

Ваше податке можемо обрађивати и у маркетиншке сврхе на темељу ваше посебне сагласности, и то са сврхом:

извештавања о посебним погодностима, које су често временски ограничене;

извештавања о сезонским снижењима, акцијским продајама и осталим продајним погодностима;

извештавања о посебним акцијама резервисаним за наше чланове;

обавештавања о новим колекцијама;

достављања корисних информација везаних за ОТАЏБИНА интернет продавницу и друге малопродајне објекте;

контактирања у вези оглашавања и истраживања тржишта (слање упитника, анкета и сл.);

маркетиншких анализа, у циљу побољшања продајне понуде.

Сваки корисник одговара за тачност и истинитост свих информација које је дао.

1.2 ПОРУЧИВАЊЕ ПРОИЗВОДА У ОНЛИНЕ ПРОДАВНИЦИ
Куповину у нашој онлине продавници може се остварити као нерегистровани корисник – “гост”.

У циљу успешног обрађивања наруџбине од стране “госта” потребни су нам следећи лични подаци: име и презиме, адреса и место пребивалишта, адреса испоруке, е-маил адреса и контакт телефон. Уколико не пружите тражене податке, ОТАЏБИНА вероватно неће моћи да обради вашу поруџбину и достави вам наручену робу. Сваки корисник одговора за тачност података које је унео.

У складу са начелом минимизације података, од вас само тражимо основне податке, који су нам неопходни за спровођење онлине продаје, односно податке које ће нам омогућити да вас, у складу са пропозицијама Horus Wear doo и добрим пословним обичајима, информишемо о свему што може допринети побољшању наше услуге, са једне, те повећању вашег задовољства нашом услугом, са друге стране.

1.3 ДОСТАВА ПРОИЗВОДА НАРУЧЕНИХ У ОНЛИНЕ ПРОДАВНИЦИ
Личне податке контакт особе за испоруку, тј. име и презиме, адреса испоруке, е-маил адреса и број телефона, добијене потврдом наруџбине, делимо са нашим партнерима за логистику (DExpress), како бисмо припремили производе из ваше наруџбине и доставили их на адресу према вашем захтеву. Пословни партнери овлашћени су те податке користити и контактирати вас искључиво у сврху испоруке појединачних пошиљки.

1.4 ПОСТАВЉАЊЕ УПИТА ИЛИ ЗАХТЕВА
Корисник нашег веб-сајта може нам поставити специфична питања посредством контактних образаца, који су доступни на ОТАЏБИНА интернет продавницу или алтернативно, путем е-маил адресе. Подаци које корисник достави (ИП адреса и/или маил адреса) приликом постављања жељених упита биће коришћени за решавање корисникових питања.

Упите или захтеве можете поставити путем друштвених мрежа или емаил-а shop@horus.rs .

Наведена е-маил адреса није лична, већ пословна е-адреса Horus Wear doo.

Дакле, иста није везана ни за једно физичко лице, већ податке достављене овим путем могу обрађивати различите особе, запослене у Horus Wear doo, а све у циљу брзог и ефикасног решавања корисниковог захтева.

Слањем поруке на е-маил адресу наведене на веб-сајту www.otadzbina.rs корисник се слаже са општим условима коришћења наше онлине продавнице.

Такође, уколико нам не пружите наведене неопходне податке приликом постављања упита или захтева, Horus Wear doo вероватно неће моћи да поступи на затражени начин.

1.5 ПЛАЋАЊЕ У ОНЛИНЕ ПРОДАВНИЦИ
Плаћање у онлине продавници се врши искључиво путем поузећа, тј. приликом преузимања робе.

1.6 Newsletter и употреба података за маркетинг
Путем newsletter-а Horus Wear doo обавештава кориснике који пошаљу свој пристанак о: новостима у понуди у нашој онлине продавници и малопродајним објектима, текућим маркетиншким активностима, програму лојалности, новим чланцима на блогу и другим програмима верности, наградним играма, посебним догађајима које Horus Wear doo организује, као и о свим другим актуелним догађањима везаних за Horus Wear doo.

Како бисте се пријавили за примање newsletter-а довољно је да пошаљете адресу е-поште, на коју желите примати newsletter. У сваком тренутку можете се одјавити са newsletter-а у складу са упутствима које ћете добити е-поштом након пријаве, као и у сваком newsletter-у.

Пријавом на newsletter изјављујете да сте сагласни да вршимо процену ваше активности на нашем сајту, у циљу прилагођавања ОТАЏБИНА интернет продавнице вашим захтевима и интересовањима, односно да добијања персонализоване компилације вести, понуда и других информација. Ваши подаци се чувају и користе за истраживање тржишта и у промотивне сврхе. Уколико је потребно, контактираћемо вас искључиво путем е-маил адресе, коју сте нам пружали као податак о личности. Ваше податке ћемо користити и за анализу и побољшање ефикасности ОТАЏБИНА интернет продавнице.

За управљање пријавама и слањем newsletter-а користимо Mailer Lite платформу.

2. ПОДАЦИ ПРИКУПЉЕНИ КРОЗ ВАШУ ИНТЕРАКЦИЈУ СА ОТАЏБИНOM

Различите технологије могу се користити на ОТАЏБИНА интернет продавници, како бисмо је побољшали, учинили је једноставнијом, прилагођеној корисницима, ефикаснијом и сигурном. Такве технологије могу довести до аутоматског прикупљања личних података од стране нас или трећих страна у наше име. Примери таквих технологија укључују колачиће, flash колачиће и веб-анализу.

Сви подаци које прикупимо кроз онлине продају, укључујући и податке о производима које наши купци траже и купују, односно страницама које посећују, биће пажљиво анализирани и обрађени, а исти ће бити искоришћени за побољшање наше понуде као и визуелног изгледа наше веб странице, све у циљу омогућавања једноставније, сигурније, брже и удобније куповине.

2.1 Click-stream подаци
Када посетите нашу веб страницу, подаци се шаљу са вашег претраживача на наш сервер. Ти подаци омогућују нам да оптимизујемо наше услуге и побољшамо ваше искуство на нашим веб страницама и апликацијама. Податке аутоматски прикупљамо и похрањујемо ми или обрађивачи, са којима имамо регулисан однос.

Можемо прикупљати информације о вашем рачунару за сврхе системске администрације, као и за пријављивање збирних информација за потребе унутрашњих маркетиншких анализа. Ово су подаци о поступцима и узорцима прегледања наших корисника и могу укључивати следеће:

ИП адресу посетиоца;

Датум и време посете;

УРЛ препоруке (веб место са које је посетилац послат);

Посећене странице и “путовање” корисника на нашој веб страници;

Информације о коришћеном прегледачу (тип, верзија, оперативни систем и сл.).

2.2 Колачићи (cookies)
Колачић је текстуална датотека коју веб сервер поставља на ваш хард диск. Колачићи се не могу користити за покретање програма или испоруку злонамерног софтвера на ваш рачунар.

Колачиће употребљавамо како би ОТАЏБИНА интернет продавница радила правилно те како бисмо били у стању да вршимо унапређења странице са сврхом побољшавања вашег корисничког искуства, како бисмо персонализовали садржај и огласе, у циљу пружања специфичних техничких карактеристика и целокупног позитивног корисничког искуства.

Прочитајте нашу Политику колачића како бисте сазнали више о нашој употреби колачића.

www.отаџбина.rs/политика-колачића

2.3 Ре-таргетинг технологије
ОТАЏБИНА интернет продавница користи ре-таргетинг технологије. То нам омогућава директно и лично оглашавање посетиоцима који су већ показали интересовање за наше производе.

Ре-таргетинг технологије анализирају ваше колачиће и приказују огласе на основу вашег претходног понашања при сурфовању интернетом. За више информација о колачићима погледајте нашу политику колачића.

3. ПРАВА ЛИЦА НА КОЈЕ СЕ ПОДАЦИ ОДНОСЕ

Уколико оставите податке о личности на ОТАЏБИНА интернет продавници, то чините у потпуности на добровољној основи. Ипак, ако одлучите да не дате тражене информације, различите погодности за купце вам можда неће бити доступне. У одређеним случајевима само они који су нам пружили потребне личне податке моћи ће да наручују производе, користе одређене услуге и на други начин искористе активности и понуде доступне на нашој веб страници.

У зависности од околности конкретног случаја, Horus Wear doo пружа доста опција, у циљу пружања помоћи нашим корисницима у задржавању контроле над својим личним подацима, односно у остваривању својих права.

Сва права можете остварити слањем упита или захтева на info@otadzbina.rs или на адресу Краља Милана 22-24, 11000 Београд – Стари град. Упите или захтеве ћемо обрадити без одлагања и у складу са законским обавезама те ћемо вас информисати о мерама које смо предузели.

Као лице на које се подаци односе имате следећа права:

3.1 Право на информисање
Све информације у вези обраде ваших података о личности можете затражити на горе назначену адресу или путем е-маил адресе. Ради заштите лица на које се подаци односе, потребно је да се као подносилац упита или захтева идентификујете на одговарајући начин.

3.2 Право приступа
Имате право да добијете потврду о обрађивању ваших података о личности. По основу овог права можете добити информацију о томе који се ваши подаци обрађују, сврху обраде као и правни основ за обраду, информације о руковаоцу и обрађивачима личних податка, року чувања података о личности и др.

3.3 Право на исправку и допуну
Имате право да тражите исправку нетачних личних података и право да додате личне податке.

3.4 Право на брисање
У одређеним случајевима имате право да затражите брисање ваших личних података (нпр. ако подаци више нису неопходни за остваривање сврхе због које су обрађивани, опозвали сте пристанак на основу којег се обрада вршила, итд). Уколико из било којег разлога не можемо удовољити вашем захтеву, обавестићемо вас о истом.

3.5 Право на ограничење обраде
У посебним околностима, имате право ограничити обраду ваших личних података. Своја права везана за ограничење обраде можете остварити и путем Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

3.6 Право на преносивост података
Имате право примати своје личне податке у структурираном, уобичајеном и машински читљивом формату, а ви имате право да их пренесете другом субјекту. Ово право можете остварити само ако се обрада заснива на пристанку или на основу уговора и када се врши аутоматизовано.

3.7 Право на приговор
Имате право да се жалите на одређене врсте обраде и прикупљања података, када се обрада заснива на легитимним интересима ОТАЏБИНЕ, нпр. за маркетиншке сврхе.

3.8 Право на повлачење пристанка
У сваком тренутку имате право да повучете пристанак за обраду података о личности. Повлачење сагласности неће утицати на законитост обраде за период пре повлачења пристанка.

3.9 Право на притужбу надзорном органу
Ако сматрате да обрада ваших личних података крши одредбе важећег Закона о заштити података о личности, имате право да поднесете притужбу Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, ул. Булевар краља Александра бр. 15, Београд.

4. КАКО МОЖЕТЕ ОСТВАРИТИ СВОЈА ПРАВА, КОНТАКТ ЗА ПОТРЕБЕ ИЗРИЦАЊА ПРИГОВОРА, РЕШАВАЊА ПРИТУЖБИ

Како бисте послали притужбу или приговор, ако желите да решите неки неспоразум, нејасноћу или недоумицу у вези ваших личних података које обрађује Horus Wear doo молимо Вас да то учините користећи наше следеће контакте:

Horus Wear doo

ул. Краља Милана 22-24,

11000 Београд – Стари град,

Република Србија

е-маил: info@otadzbina.rs

Да бисмо вас заштитили као титулара личних података, потребно је да се на одговарајући начин идентификујете као подносилац пријаве, који ће за Horus Wear doo представљати доказ да личне податке даје њиховом власнику.

5. ОБРАЂИВАЧИ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА

Horus Wear doo користи обрађиваче за прикупљање и обраду података о личности. Сви обрађивачи података и примаоци које Horus Wear doo ангажује обрађују само ваше личне податке у складу са ОТАЏБИНА упутствима и законски и уговорно су дужни да се придржавају строгих сигурносних поступака приликом руковања личним подацима.

Horus Wear doo као руковалац може да одреди као обрађивача само оно лице, које у потпуности гарантује примену одговарајућих техничких, организационих и кадровских мера, на начин који обезбеђује да се обрада врши у складу са одредбама важећег Закона о заштити података о личности и да се обезбеђује заштита права лица на које се подаци односе.обраде података о личности и у складу с тим је одредила следеће обрађиваче података о личности:

SuperWeb агенција за услугу припреме штампе, графички и веб дизајн – Обрађивач који Руковаоцу израђује и одржава ОТАЏБИНА интернет продавницу, као и панел на коме се обрађују поруџбине, те обрађује следеће податке о личности Потрошача: име и презиме, број телефона, е-маил адреса, адреса становања, ИП адреса;

6. Примаоци података о личности
Horus Wear doo дели податке о личности потрошача са следећим пословним партнерима, у сврхе испуњавања функције ОТАЏБИНА интернет продавнице и пружања Потрошачима квалитетног искуства на ОТАЏБИНА интернет продавници:

DExpress – курирска служба, која пружа услугу испоруке поручених артикала Потрошачима, а ради извршења поруџбине прима следеће податке: име и презиме, адреса и број телефона;

Веб-страница www.otadzbina.rs техничким и организацијским мерама штити од неовлашћеног приступа, измене или дељена података о личности, као и од губљења или брисања, али не може гарантовати за друге Интернет компаније.

7. ВРЕМЕНСКИ РОК У КОМ СЕ ВАШИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ ЧУВАЈУ

Подаци које доставите се чувају онолико колико је потребно да би се испунила одређена сврха због које сте нам доставили податке или да би се испоштовале законске одредбе.

Сви прикупљени подаци у вези чувају се док се не добије захтев за њихово брисање. Након што добијемо захтев за уклањање података, ОТАЏБИНА ће у наредних шест месеци чувати ваше личне податке како би се у том раздобљу решиле евентуалне рекламације из претходног периода.

Сви прикупљени подаци у вези купопродаје робе у ОТАЏБИНА интернет продавници обрађују се до тренутка док се не оствари сврха обраде тј. до тренутка успешно извршене куповине, урачунавајући и време за решавање евентуалних приговора, рекламација, повраћаја или захтева које се односе на куповину производа.

Прикупљени подаци у вези подношења упита или захтева чувају се за оно време које је потребно да би се удовољило вашем захтеву или упиту.

Ако сте нам дали своју изричиту сагласност за употребу личних података у промотивне сврхе, ми ћемо користити ваше податке за такву намену, све док не опозовете своју сагласност. Можете опозвати сагласност коју сте дали у сваком тренутку тако да опозив производи дејство у будућности.

Сви подаци прикупљени кроз интеракцију са ОТАЏБИНА (као што су анализа куповине, ИП адреса, анализа уређаја, ретаргетинг маркетинг и сл) приликом посете веб страници брисаће се у року од 24 месеца од дана њиховог прикупљања.

Ако то захтевају позитивноправни прописи, ОТАЏБИНА наведене податке може чувати и дуже, у складу са прописаним роком чувања података.

По истеку периода чувања, личне податке бришемо трајно или их чинимо анонимним, тако да се више не могу повезати са одређеним појединцем.

8. МАЛОЛЕТНИЦИ

Малолетници млађи од 15 година не смеју да користе ОТАЏБИНА веб-страницу. Horus Wear doo не прикупља, нити задржава личне податке од лица млађих од 15 година, те ниједан део ове интернет странице није дизајниран на начин да привуче било кога ко је млађи од 15 година. Ако родитељи, рођак или законски заступник таквог лица открије да је послало личне податке без његове сагласности, обратите се на нашу адресу или путем е-маил-а на info@otadzbina.rs .

9. ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПОЛИТИКЕ ПРИВАТНОСТИ

Политика о приватности се може повремено мењати како би се ускладила са позитивноправним прописима.

Све промене које можемо начинити у Политици приватности биће објављене на овој страници и према потреби, можете бити обавештени путем е-поште.